Jag är född och uppvuxen i Norrköping. Utbildad lärare och mamma till två flickor. Gift med Mårten och bor på Vikbolandet. Jag är gruppledare för moderaterna i Norrköping, oppositionsråd i kommunen och andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Jag är också ordförande för moderaterna på Vikbolandet. 

Min farmor var min stora förebild. En stark kvinna som, under många år, drev eget företag och som förstod betydelsen av att hjälpa varandra och att alla behövs. Hon sa alltid att “ord utan handling betyder ingenting”. Det är något jag alltid bär med mig. 

Mitt förhållningssätt i politiken

Ärlighet, tydlighet och handlingskraft beskriver mitt politiska arbete och mig. 

När partier och dess företrädare å ena sidan förhandlar bort politiska kärnvärden, glömmer bort ideologierna och å andra sidan slätar ut den politiska agendan i jakten på allas röster är risken stor att vi tappar den tydlighet som krävs för att få väljarnas förtroende. 

Jag anser att det aldrig kan finnas något egenvärde i att försöka tillfredsställa alla människor om det samtidigt innebär att du måste vara illojal mot dina kärnvärderingar. Då tvingas du förmedla något som du egentligen inte står bakom och i detta kan du aldrig bli trovärdig. Dessutom är risken överhängande att du i jakten på alla väljare tappar fokus på det långsiktiga målet.

Med det sagt så konstaterar jag att Sverige och Östergötland behöver politiker som vågar stå för sina åsikter, håller ut och arbetar långsiktigt. Ärlighet och tydlighet kan ha ett pris men vinsten är öppet samhälle med en ärlig dialog där alla vet vad de har att förhålla sig till. 

Ord utan handling betyder ingenting.

Sophia Jarl

Kontakta mig.

Jag hoppas och vill att Du kontaktar mig om Du har synpunkter och funderingar.
Mig når Du snabbast via mail, telefon eller de andra medierna.

sophia.jarl@moderaterna.se | 011 - 15 11 51